Péče o pleť v září: Připravte svou pokožku na přechod z léta do podzimu

Péče o pleť v září: Připravte svou pokožku na přechod z léta do podzimu

Září je měsícem přechodu, kdy se léto loučí a podzim pomalu přichází. Tento čas je ideální na to, abyste se zaměřili na obnovu a přípravu své pleti na chladnější dny. Po horkém létě, kdy byla vaše pleť vystavena slunci, teplu a často i chlorované vodě z bazénů, si zaslouží zvláštní péči. V tomto blogu se podíváme na několik klíčových kroků, jak se v září starat o svou pleť a připravit ji na podzimní období.

1. Revitalizace a obnova pleti

Léto může zanechat pleť dehydratovanou a podrážděnou od slunce. Proto je v září důležité zaměřit se na její obnovu. Dopřejte si hydratační masky z přírodních jílů a séra bohatá na antioxidanty, které pomohou napravit škody způsobené UV zářením. Vitamín C je skvělým spojencem v boji proti hyperpigmentaci a pomůže vaší pleti získat zpět zářivý vzhled.

2. Exfoliace

Po létě může být vaše pleť suchá a potřebovat zbavit se odumřelých kožních buněk. Jemný peeling nebo exfoliační maska jednou až dvakrát týdně pomůže vaší pleti znovu dýchat a lépe absorbovat následnou péči. Pozor však na příliš agresivní exfoliaci, která by mohla citlivou pleť po létě ještě více podráždit.


3. Hydratace je klíčová
S příchodem chladnějších dnů začíná pleť ztrácet více vlhkosti, proto je důležité udržovat ji dobře hydratovanou. Používejte hutnější krémy, které vytvoří ochrannou bariéru proti chladnému vzduchu. Nezapomínejte ani na hydrataci zevnitř – dostatečný příjem vody je nezbytný pro zdravou a zářivou pleť.


4. Příprava na podzimní slunce
I když slunce už nesvítí tak intenzivně jako v létě, UV záření je stále přítomné a může způsobit poškození pleti. Pokračujte v používání opalovacího krému s SPF 30 nebo oleji s přírodním UV filtrem jako je například Avokádový,mangový nebo brusinkový, zejména pokud trávíte čas venku. Tím předejdete předčasnému stárnutí pleti a vzniku pigmentových skvrn.

5. Doplňte svou rutinu o výživné oleje

Výživné pleťové oleje, jako je arganový nebo cupuacuj, jsou skvělým doplňkem vaší podzimní péče o pleť. Pomáhají uzamknout vlhkost v pleti a poskytují jí potřebné živiny. Oleje můžete přidat do svého nočního krému nebo je aplikovat přímo na pleť před spaním.

6. Pozor na změnu stravy

S podzimem často přichází změna stravovacích návyků. Přechod na těžší jídla může mít vliv i na vaši pleť. Snažte se do svého jídelníčku zařadit dostatek ovoce a zeleniny, které jsou bohaté na vitamíny a antioxidanty. Tyto látky pomáhají udržovat pleť zdravou a zářivou.


7. Pečujte o rty i tělo

Nezapomínejte ani na citlivé oblasti, jako jsou rty a pokožka těla. Pravidelně používejte hydratační balzám na rty a po koupeli tělová másla či oleje. Září je časem obnovy a přípravy na nové roční období. Péče o pleť v tomto měsíci je klíčová pro udržení zdravé a krásné pokožky po celý podzim. Zaměřte se na hydrataci i výživu a vaše pleť vám to vrátí zářivým vzhledem i v chladnějších dnech.